facebook

Leasing af elbil

Opladning af elbil

For at lease en elbil kræver det først og fremmest, at du har adgang til en ladestander eller ladeboks. I de større byer opsættes der flere og flere ladestandere på gader og stræder, som du frit kan benytte dig af - dog typisk tidsbegrænset.

Bor du ikke i nærheden af en tilgængelig ladestander, vil du få brug for en ladeboks på hjemmeadressen. På den måde kan din elbil lade op hele natten, så der er rigeligt med strøm på batteriet til din daglige kørsel.

 

Hvordan ønsker du at lease din elbil?

Ønsker du at lease en elbil til privat brug, så er der grundlæggende to forskellige måder at gøre det på: flexleasing og privatleasing. Flexleasing kan sammenlignes med et billån, dog med markante økonomiske fordele, hvor privatleasing nærmere svarer til at leje en elbil over en længere periode.

 

Flexleasing af elbil

Ved flexleasing leaser du elbilen af os, og derfor undgår du at betale elbilens fulde registreringsafgift. I stedet betaler du mellem 0,5 - 2 % af afgiften som månedligt beløb afhængig af bilens aktuelle alder.

Ønsker du at beholde elbilen efter leasingperioden, så kan du enten købe elbilen for dens restværdi eller lave en ny leasingaftale på elbilen. Ønsker du ikke at beholde elbilen, så skal du sælge den videre for restværdiens beløb.

 

Privatleasing af elbil

Med privatleasing kan du slippe for alle tænkelige bekymringer forbundet med elbilen. Du betaler en fast månedlig ydelse for dit kørselsbehov og de tilkøb, du ønsker at inkludere i aftalen, og så tager vi os af alt fra forsikring og vejhjælp til service og evt. reparation. Når din leasingperiode udløber, tager vi os af elbilens fremtid.

 

Har du brug for hjælp?

Hos Fleggaard Leasing har vi stor erfaring med leasing, og vi er altid villige til at dele vores viden med dig. Er du interesseret i lidt vejledning, eller har du spørgsmål angående vores leasingaftaler? Kontakt os på (+45) 72 13 20 00 og få en uforpligtende samtale.

 

FAQ

Er en elbil dyrere end en bil med forbrændingsmotor?

En elbil behøver ikke at være dyrere end en bil med forbrændingsmotor. Ved køb af elbil gives et bundfradrag i afgiften på 165.000 kr. samt et fradrag på 900 kr. pr. kWh batterikapacitet, dog højst 45 kWh (2023).

Kan en elbil fås med anhængertræk?

Flere og flere elbiler fås med anhængertræk, men ikke alle elbiler er designet til at trække tunge laster. Undersøg derfor din elbils krav og anbefalinger først.

Hvor stor effekt har vinterkørsel på et batteri?

Kolde temperaturer kan påvirke batteriet ydeevne og rækkevidde. For at minimere kuldens effekt på batteriet kan du f.eks. forvarme elbilen, mens den oplader, og køre økonomisk. 

Hvor meget mindre forurener en elbil kontra f.eks. diesel?

Elbiler forurener markant mindre end f.eks. dieselbiler, da elbiler er CO2-neutrale og ikke producerer luftforurening under kørsel.